גילוח הוא שגרה בעבור גברים רבים, אך מעט דובר על אלו בעלי העור הרגיש, שכל גילוח עבורם כרוך בפציעה של עור הפנים כגון: כוויות, גירוי, אדמומיות , פצעונים, צריבה, צמיחה הפוכה של שערות קוצניות אל תוך העור הגורמת למוגלה ופצעונים ועוד. 

בנוסף, נזק לטווח ארוך: הגילוח, מעצם היותו "פרידה" מתאי עור מתים, אך בצורה אגרסיבית, עלול לפגום ברמת ההגנה הטבעית של העור ובהמשך עלול להתפתח עור עם קשקשת, סדקים וזיהום כתוצאה מפציעה.

כיצד ניתן להימנע מנזקי הגילוח, ועדיין להנות מעור חלק, ללא שיער פנים או עם שיער פנים חלקי - למי שחפץ בכך?

ד"ר סילבי פואניונק, מומחית לרפואת עור ופלסטיקה ויועצת למותג ליראק פריז מסבירה:   "ראשית, אין סיבה שהגילוח לא יהיה יסודי, נקי ונטול נזקים. אף אחד לא צריך להשלים עם עור מגורה, אדמומי, מלא בשערות כלואות או צמיחה הפוכה - זה כואב וזה פתח לדלקות עור."

לדבריה: "כדי להכין את העור בצורה מיטבית לפעולת הגילוח כדאי להשתמש קודם כל בסבון פנים ואפילו להכניס חומצה סליצילית עדינה לשגרת השימוש על מנת לאפשר קילוף עדין של תאים מתים.

השלב השני הוא שלב הכנה קריטי - אם תתגלחו על עור יבש, או עם סכין קהה או מלוכלכת הסיכוי לגירוי עולה משמעותית - כמעט באופן ודאי. השתמשו בקרם גילוח איכותי המיועד לעור רגיש טרם הגילוח עצמו.

שימו לב להחלפה תדירה של סכין הגילוח ובשום אופן אל תתפתו לסכין עם "מעט" חלודה או לכלוך - בשל הפעולה החודרנית זהו מתכון בטוח לזיהומים.

חשוב לדעת, כי גברים עם שיער פנים עבה וקשה יסבלו יותר מאדמומיות ושריטות ולהם מומלץ להעשיר את המדף בתכשירים לריכוך שיער הפנים." אומרת ד"ר פואניונק.

ומה עושים לאחר הגילוח?

ד"ר פואניונק מסבירה:

"הטיפול של הגבר בעצמו מיד לאחר הגילוח קריטי ביכולת למנוע נזק ולצמצם תופעות בלתי רצויות בעור. באלם לאחר גילוח לעור רגיש או רגיש במיוחד, יחזק אותו ויאפשר לו להתחדש. באלם המועשר בתמציות צמחים כמו טוליפ שחור מומלץ, כיון שהוא יוצר  אפקט אנטיאייג'ינג בהיותו נוגד חמצון ומסייע להתחדשות העור. "

לסיום, טיפ המומחה לגילוח עצמו: כדאי לשים לב לגילוח עם כיוון צמיחת השערה על מנת להימנע מצמיחה הפוכה ודלקות גילוח .